HTML

Sólyom for President!

Civil akció Sólyom László újraválasztásáért. Csatlakozz te is! - Karátson Gábor, Kopp Mária, Lányi András, Majtényi László, Makovecz Imre, Mellár Tamás, Schneller István, Szabó Gellért, Tölgyessy Péter, Vida Gábor és Zlinszky János kezdeményezése

Tisztelt Képviselők!

 

A köztársaság elnökének megbizatása rövidesen lejár. Az Önök választásán múlik, hogy a következő öt esztendőben ki viseli hazánkban a legmagasabb közjogi méltóságot.

A 2005-ben megválasztott államfő, Sólyom László működése megmutatta, milyen jelentősége van annak, hogy a súlyosan megosztott ország élén ki áll. Sólyom László az alkotmány embere, a jogállam rendíthetetlen őre maradt a legkritikusabb helyzetekben is. Erkölcsi példaadása, mértéktartó, de határozott megnyilatkozásai útmutatásul szolgáltak mindannyiunk számára. Sokat tett azért, hogy az ország tekintélyét erősítse, érdekeit képviselje kül- és belföldön egyaránt. Országjárása reményt és erőt adott mindazoknak, akik természeti és kulturális örökségünk megőrzésén fáradoznak. Személyében a határon túli magyarság legfőbb pártfogóját üdvözölhette, aki felismert és megragadott minden alkalmat a kisebbségek jogainak védelmére, valamint a kölcsönös megbecsülésen alapuló jószomszédi kapcsolatok ápolására.

Alulírottak abban a tudatban mondunk most ünnepélyes köszönetet áldozatos munkájáért, hogy az ország jövőjéről felelősen gondolkodó emberek sokaságának véleményét tolmácsoljuk.

A megkezdett munka azonban méltó folytatásra vár. Szívből reméljük, hogy a megválasztott új Országgyűlés magáénak vallja az elnök által képviselt célokat: a köztársaság törvényes rendjének megszilárdítását, a szolidaritás erősítését a határainkon innen és túl élő magyarok között, nemzetközi összefogást földi otthonunk védelmére. E törekvésükben nem nélkülözhetik Sólyom László közreműködését.

Felhívjuk képviselőinket, hogy ismét őt jelöljék, s őt válasszák meg a Magyar Köztársaság elnökének!

Bízunk benne, hogy kérésünk találkozik az Önök szándékával, és Elnök Úr szolgálatait, melyeket országunknak tett, ugyanolyan nagyra értékelik, mint e felhívás kezdeményezői és azok, akik hozzájuk egyetértőleg csatlakoztak.

  Karátson Gábor Schneller István
  Kopp Mária Szabó Gellért
  Lányi András Tölgyessy Péter
  Majtényi László Vida Gábor
  Makovecz Imre id. Zlinszky János
  Mellár Tamás  

 

Címkék: sólyom lászló aláírás országjárás

komment

süti beállítások módosítása